Otomotik fiyatlandırma mekanizmasının faturası vatandaşa ağır geldi. 1 Kasım'dan itibaren doğalgaza yüzde 14 düzeyinde zam yapılması bekleniyor.

Yeni yıl "zam dalgası" ile başladı. 31 Aralık'ta 4 bakanın katılımı ile yapılan toplantıdan doğalgaz ve akaryakıt zammı kararı çıkmış 1 Ocak'tan itibaren BOTAŞ dogalgaz fiyatını konutlarda % 7.4, sanayide % 6.5 artırmıştı.

Haziran’daki doğalgaza zam haberini ise bizzat Başbakan Erdoğan vermişti. Başbakan, Mayıs ayının son gününde doğalgaza zam yapacaklarını açıklamış, Başbakan’ın bu açıklamasından bir gün sonra BOTAŞ, 1 Haziran'dan geçerli olmak üzere doğalgaza sanayide 8.3, konutlarda 7.4 oranında zam yapmıştı.

Doğalgaza en büyük zam haberi havaların en sıcak olduğu günlerde gelmişti. BOTAŞ, doğalgaz satış fiyatlarının 1 Ağustos 2008 tarihinden geçerli olmak üzere konutlara yüzde 16.88, sanayiye yüzde 18.7 oranında yansıyacak şekilde arttırıldığı bildirmişti.

 Doğalgaza 4. zam Kasım’da. BOTAŞ’ın Kasım ayının başından itibaren geçerli olmak üzere en az yüzde 14 zam yapacağı belirtiliyor.