Beyaz eşya ve otomotiv sektöründe ekonomik krizin etkilerini hafifletmek amacıyla bir süre önce Hükümet tarafından 3 ay süreyle hayata geçirilen ÖTV indirimi iki sektörü de canlandırmıştı. İndirimle birlikte özellikle otomotiv sektöründe ciddi canlanma meydana gelmiş, satışlar bir anda artış göstermişti. Beyaz eşya sektöründe de aynı durum söz konusuydu.

İki sektördeki hakim görüş ise 3 aylık sürenin uzatılması yönündeydi. Bu konuyu ele alan Hükümet, şimdi de sürenin uzatılması için kolları sıvadı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ÖTV indiriminin süresinin 3 aylık olduğunu ama getireceği canlılığın değerlendirdirildikten sonra sürenin uzatılabileceğini söyledi. ÖTV indiriminin istihdamı korumaya dönük attıkları adım olduğunu vurgulayan Çelik, Bakanlar Kurulu'nda aldığımız karar şudur; 29 Mart'tan sonra anlık müdahale. Sektörlerde olan bitenleri sektörlerle değerlendiriyoruz ifadelerine yer verdi.

İndirimin sektöre olumlu yansıdığı ortada. Görüşmelerin ardından 3 aylık sürenin uzatılıp uzatılmayacağı ya da sürenin ne kadar uzatılacağı belli olacak.