Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, geçtiğimiz ay Öncü TV’de katıldığı Kitabın Ortasından programında 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin genişletilmesi projesiyle ilgili son durumu Sadullah Ünsal’a anlatmıştı.

15 bin istihdam sözünü hatırlattı

OSB’lerde boş yer ve fabrika kalmadığını belirten ve seçim öncesi verdiği 15 bin istihdam sözünü hatırlatan Özlü, “İnanın hiç boş yer yok. Çilim daha başlamadan doldu. 1. OSB dolu. Bizim Düzceliler’e bir sözümüz vardı. Dedik ki biz OSB’lerde toplam 15 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Şu anda OSB’lerdeki toplam istihdam 7 bine yakın. Bir o kadar daha olması lazım. Çilimli ve Akçakoca’da OSB’leri hayata geçireceğiz. 1. OSB’yi de tarım arazisi olmayan bölgeleri kapsayan bir genişleme programı yaptık.” demişti.

‘Tarım arazileri kalacak ve fındık ve kavaklıklar proje içinde’

Civar köyde yaşayanların tarım arazilerini içine alan bir programdan endişe etmesiyle ilgili de konuşan Başkan Özlü, “Burada fındık ve kavağı tarımdan saymıyoruz. Domates, biber, marul eken kardeşlerimizin arazileri kalacak ama fındık ve kavak olan araziler de dahil olmak üzere 1. OSB’yi genişletme programımızı başlattık. Şu anda Tarım Bakanlığı’nda kamu yararı kararı alınması aşamasında. İnşallah bu günlerde çıkacak. Eli kulağında.  Buradaki temel yaklaşım istihdamla ilgili. Düzce’de iş arayan çok sayıda vatandaşımız var.” ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul’da önemli görüşme

Düzce istihdamına katkı sunacak adımların atılması için görüşmelerini arttıran Başkan Özlü, son olarak ülke ekonomisinin bel kemiği kenti olan İstanbul’a giderek İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti.

Özlü, yatırımcılara yönelik projelerini anlattı

Dünya ve Türkiye’nin ekonomik gündeminin değerlendirildiği toplantıda Özlü ve Bahçıvan karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Başkan Özlü, Düzce ekonomisi ve sanayisi hakkında Bahçıvan’a bilgi verdi. Düzce’nin sanayide söz sahibi illerden biri olması için çalıştıklarını kaydeden Özlü, belediye olarak Düzce’deki sanayi sektörlerinin Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sağlaması ve yeni yatırımcıları kentlerine çekmek için gerçekleştirdikleri projelerden bahsetti.

Kurumlar arası işbirliği yapılacak

Sıcak bir havada gerçekleşen ziyarette İstanbullu sanayicileri Düzce’ye çekmek noktasında neler yapılabileceği de konuşulurken bunun için kurumlar arası iş birliğinin geliştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

HABER: Mehmet GÜNESEN