Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2016 yılı Haziran ayına ait sanayi üretim endeksini değerlendirdiği açıklamasında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,1 arttığını belirtti.  

“BAŞARISIZ DARBE GİRİŞİMİ EKONOMİYE ZARAR VEREMEDİ”

Sanayi üretiminin ülke büyümesi için yol göstericisi ve sürükleyici güç olduğunun altını çizen Bakan Özlü, Türkiye'nin çok sağlam bir ekonomik altyapıya sahip olduğunu kaydetti. Özlü,
“Temmuz ayında yaşanan başarısız darbe girişimi ülkenin sahip olduğu sağlam makroekonomik temeller ve sanayicimizin sağlam duruşu sayesinde ekonomiye zarar verememiştir. Bu veriler ışığında bu başarısız darbe girişiminin ülkeye zarar vereceğini düşünen kredi derecelendirme kuruluşları, eğer kötü niyetli değillerse ülkeyi tanımayan kuruluşlardır.” diye konuştu.

“DAHA ÇOK YATIRIM İÇİN DAHA UCUZ KAYNAK”

Darbe girişimi nedeniyle yaşanan olağanüstü gelişmelere rağmen sanayicilerin önünü açmak ve üretimi arttırmak için bakanlık olarak yeni adımlar attıklarını kaydeden Özlü, şöyle devam etti: “Teşvik sistemimizde radikal bir değişikliğe giderek yüksek katma değer sağlayacak projelere, yatırımı yerinden alım garantisine kadar çok daha fazla ve nitelikli destek vereceğiz. Ayrıca, yeni kuracağımız varlık fonu ile özel sektörümüze canlılık getireceğiz. Bireysel Emeklilik Sistemi’nde yapacağımız değişiklikle de ülke tasarruflarını arttırmayı amaçlıyoruz. Tasarrufların artması daha çok yatırım için daha ucuz kaynak demektir. Attığımız bu adımlarla birlikte ülke sanayimizin çok daha hızlı ve sağlıklı büyüyeceğini ve refahımızın artmasına katkıda bulunacağını düşünüyorum.”

Haber; C.ÜSTÜNER