Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bir dizi açılış programına katılmak için geldiği Düzce’ye müjdeleri sıraladı.

Kalıcı Konutlarda bulunan metruk haldeki iş merkezlerinin yeniden değerlendirilerek Gençlik Merkezi olarak faaliyete geçmesinin ardından bugün yapılan açılış sonrasında basının karşısına geçen Özlü, önemli açıklamalarda bulundu.

“Düzce’ye 4 büyük yatırım getireceğiz”
Düzce’ye bugün müjdeler vereceğini aktaran Özlü konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hastanemizi açtık ve gerçekten rehabilitasyon merkezi anlamında çok güzel bir hastane oldu. Tam dolu. Gelecek dönemde zaman zaman bazı arkadaşlarımızdan, ‘Düzce’ye büyük yatırımlar getirmiyorsunuz’ diyenler vardı. Bakın Düzce 4 büyük yatırım getireceğiz. Bunlardan birisi geçenlerde ön imzası yapıldı, gıda sanayi ile ilgili. Yaklaşık bin kişinin çalışacağı, Türkiye’nin en öeşhur gıda fabrikalarından birisi Düzce’ye gelecek. İkincisi, büyük bir mobilya fabrikası Düzce’ye gelecek. Yurtdışına ihracat yapan çok tanınmış bir firma Düzce’ye gelecek. Üçüncüsü, biliyorsunuz, elektrikli ev aletleri firması. Onlarla görüşmelerimiz sürüyor. Onlar Düzce’ye gelecek. Bir de bir büyük metalürji firması var onu da Düzce’ye getireceğiz. Yani Düzce’ye 4 büyük yatırım getireceğiz.

Bakın Düzce’ye 4 büyük marka gelecek. Düzce bu markalarla daha fazla değer ve itibar kazanacak. Dolayısıyla bu 4 büyük fabrikanın geleceğini sizlere müjdelemek isterim.”

“Yer konusunda yapılmış bir çalışma yok”

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı’nın ilgili kurum ve kuruluşlar ile gerekli girişimlerin ardından olumlu sonuç aldığı, yerli ve milli otomobilin şarj ünitelerinin üretiminin Erzurum’da yapılmasına karar verildiğini açıklaması üzerine ise Özlü, şu yanıtı verdi:
“Hayır öyle bir şey yok. Henüz daha çalışıyoruz. Önce şirketleşme aşamasındayız. Şirketleşme ve bir CEO atama aşamasındayız. Dolayısıyla yer konusunda yapılmış hiçbir çalışma yok. Yer konusunda 22 ilden talep var. Dolayısıyla bu talepler önümüzdeki 1 buçuk yıl içerisinde değerlendirilecek. Yer konusu henüz belli değil.”

Haber: Ö.YILMAZ