Bilindiği gibi fındık alım fiyatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite kabuklu için 22,5, levant kalite kabuklu için ise 22 lira olarak açıklandı. Fındık hasadı öncesi yapılan bu açıklama üreticilerin mutlu şekilde bahçelere girmesini sağlarken, fındık üretimi yapılan illerin ziraat odaları sık sık genel merkeze üreticilerin talep ve sıkıntılarını iletiyor.

Bu kapsamda Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Bayraktar, hasadın başladığı fındıkta, üreticilerin karşılaştığı sorunlar ve beklentiler konusunda oda başkanlarına kulak verdi. Telekonferans yöntemi ile gerçekleşen görüşmede, Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk de hazır bulundu.

Artvin, Bartın, Bolu, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon, Zonguldak ziraat odası başkanları bu yıl da Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO)'nun müdahale alımı ve FİSKOBİRLİK'in de devreye girmesi sayesinde üreticilerin tüccarla baş başa kalmadığına dikkat çekerken, verimli fındık için tarlalara erken girilmemesi ve fındığın iyi kurutulması konusunda üreticilerin bilgilendirildiğini aktardı.

Fındık yetiştiricilerinin bekletintilerini de ileten oda başkanlarını dikkatle dinleyerek gerekli notları alan hakkında Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Bayraktar, talepleri ilgili bakanlıklara ileteceğini söyledi.

Haber: C. Üstüner