Erken hasat edilen fındıkta verim düşüklüğü olacağı için 8 Ağustos’tan önce bahçeye girmemesi yönündeki uyarılara rağmen üretici fındık hasadına başladı, ilk fındıklar çuvala girdi. Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, fındığı erken toplamanın kayıplara yol açacağını vurgulayarak  “bu kesinlikle yanlış bir uygulama” dedi.

NAYLON ÇUVAL UYARISI

Öztürk, fındıkta aflatoksin oluşmaması için üreticilerin hasat, harman ve depolama esnasında naylon çuval kullanmamaları gerektiği konusunda da uyardı.


SICAKLAR REKOLTEYİ DÜŞÜRDÜ

Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, ilk açıklanan Düzce’deki 72 bin ton rekolte tahminin aşırı sıcaklardan 60 bin tona kadar düştüğünü kaydetti.Öztürk, üreticilere fındığı erken pazara indirmemeleri ve emanete vermemeleri konusunda da tavsiyede bulunurken, bu konuda ziraat odası olarak bilgilendirici broşürler hazırladıklarını anımsattı.

Öztürk, bazı tüccarların rekolteyi yüksek tutarak fındık fiyatlarını düşürme konusunda kamuoyu oluşturmaya çalıştıklarını iddia etti. Öztürk, bu yıl fındığı 15 TL’nin altında satmama kararı aldıklarını da sözlerine ekledi. 

Haber;S.KAŞKIR