Bolu Belediyesi'nin desteğiyle her ayın son pazar günü İhsaniye Mahallesi pazar alanında kurulan Antika Pazarı'nda geçmişe ait yüzlerce kıymetli eşya sergileniyor. Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner de bu ay 5.'si kurulan Bolu Antika Pazarı'na giderek, antika tutkunları ile röportaj yaptı.

“Bolu’da müze kurdum”

Antika Pazarı'nın geçmişten izler taşıdığını söyleyen pazarda tezgah açan Murat Beşerek, antika merakının çocukluk yaşlarında başladığını belirterek, “Çocukluğumuzdan başladı bende bu merak. İlk önce puldan başladım. Evimiz ahşap ve rutubetli olduğu için damgasız pullarımız yapıştı, sonra pullara karşı bir soğukluğumuz başladı. Ondan sonrasında tabii ki, çöpten bulduğum eski bir bolu fotoğrafında her şeye başladım. Bolu Belediyesi'ne bir tane müze kurdum. Türkiye çapında ödül aldığımız bir müze oldu. Gerede Belediyesi'ne de bir müze kuruyorum, dericilik üzerine. İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir ağırlıklı olarak geziyorum. İnternetten ve gezdiğim yerlerden malzeme topluyorum, genelde işim müze kurmak, sanat danışmanlığı yapmak, konferans ve seminer vermek." dedi.

“Düzce’de böyle bir talep olacağına inanıyorum”

Antika pazarının Düzce’de kurulması halinde halktan büyük ilgi göreceğini ifade eden Bolu'da antika pazarı kurulmasına öncülük edem Ercan Eroğlu ise, “Antika kültür sanat, bunların tümü aşkla alakalı şeyler. Benim antikaya olan aşkımdan dolayı ben emekli olduktan sonra, kendi antika mağazamı açtım. Sonraki hedefim Bolu’daki bu organizasyonu yapmaktı. Antika mağazamı açtıktan sonra, Bolu’da antika işini iştirak eden, bu işle uğraşan kişilerle bir araya gelerek istişarede bulundum. Sonra onlardan aldığım destekle, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan randevu alarak, bu projeyi kendisine ilettim. Sağ olsun kendisi çok destek oldu. Projeyi dinledikten sonra, belediyenin alt kademelerine bu proje ile ilgili her şeyi yapmalı. Bu ayda beşincisini organize ettik. Ben daha önceki belediye yönetimlerine, bu projeyi sunduğumda hiç ilgi görmedi maalesef. Ben Düzce’den böyle bir talep olacağına inanıyorum, ama ben aynı zaman da Düzce’nin bir ilçesinde böyle bir organizasyonun başlatıldığını ve ilgi görmediği için bittiğini de biliyorum” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI