2011 yılında girişimcilik ruhunun geliştirilmesi kategorisinde Türkiye’ye ilk Avrupa Girişimcilik ödülünü getiren Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM), kadın girişimciliğini geliştirmeye devam ediyor. “Sabancı Vakfı fark yaratanı” olarak seçilen DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu ve Enver Özkahraman ile Hisar Anadolu Destek Derneği (HADD) Yönetim Kurulu Başkanı Servet Harunoğlu’nun işbirliği ile filizlenen proje Vanlı genç kızlara umut oldu.
Düzce Üniversitesi, Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) ile Hisar Anadolu Destek Derneği (HADD) arasında imzalanan işbirliği protokolü ile başlatılan Petek Petek Umut projesi ilk ballarını verdi.


Hisar Anadolu Destek Derneği’nin sağladığı maddi katkılar ile 20 genç kıza üçer kovan ile birlikte arıcılıkta kullanılan makine ve teçhizat hibe edilmişti. DAGEM’in vermiş olduğu eğitimler ile arıcılığa başlayan katılımcılar “Petek Petek Umut” projesi kapsamında ilk ballarını aldı.


Proje kapsamında Van’da okula gidemeyen, köylerinden göç etmek zorunda kalan, maddi durumu iyi olmayan ve çocuk yaşta evlendirilmek istenen genç kızlara arıcılık öğretilerek ekonomik gelir kazanmaları ve toplumda birey olarak var olmalarının sağlanması hedefleniyor.