Ekonomik olarak zor bir dönemden geçen, 2006 yılında topladığı mahsulün karşılığını üreticilere ödeyemeyen, halen fındık üreticisine 115 Milyon YTL borcu bulunan ve Aralık ayının başında yapılan genel kurulda yönetim kurulunu yenileyen Fiskobirlik’te yeni göreve gelen yönetim, eski yönetimin bazı uygulamalarından hoşnut değil.

Cumayeri Fiskobirlik’e alacağı için giden ve bir miktar para ile birlikte gıda maddeleri ile dolu bir poşet verilen Gülşen Hanım’ın karşılaştığı ödeme biçiminden göreve yeni gelen Fiskobirlik yönetiminin de rahatsız olduğu ortaya çıktı. 100 YTL karşılığı olarak dağıtılan gıda poşeti uygulamasının 2006 yılında başlatılan bir uygulama olduğunu belirten Fiskobirlik kaynakları, ödeme biçiminin ne kadar demokratik olduğunun tartışmaya son derece açık olduğunu dile getiriyorlar.

Bu arada gıda poşetlerinin yönetimde bulunan fındık üreticilerine de verildiği de ortaya çıktı. Bu uygulamanın yanlış olduğunu belirten Fiskobirlik kaynakları,  gıda poşetlerinin muhtevasını üreticinin belirlememesinin yanlışın boyutlarını daha da arttırdığını belirtirken, Düzce’de Gülşen Hanım’ın yaşadığı olayın, alacaklının daha önce bu paketten faydalanmadığı için bu zamana kaldığını, normalde birliğin bu uygulamayı artık yürütmediğini açıkladılar.