Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA) 2013 yılı mali destek programları düzenlenen toplantı ile tanıtıldı. Program çerçevesinde Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce ve Bolu illerinde toplamda 16 milyon lira karşılıksız destek sağlanacak.

Kar amacı güden kuruluşlar için 8 milyon 500 bin lira tutarında "Temiz Üretim Mali Destek Programı" ile kar amacı gütmeyen kuruluşlar için 7 milyon 500 bin lira tutarındaki "Sosyal Kalkınma Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı" uygulanacak.
Molasız Koşmaya Devam

Bugün düzenlenen bilgilendirme toplantısında Vali Adnan Yılmaz, projelerde gereken desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederek “ Molasız koşmaya devam” çağrısında bulundu.

Yılmaz, “4. bölgede teşvikte olan Düzce’nin bu tür hibelere ihtiyacı var, ama proje getirirseniz. Çok çalışarak örnek projeler hazırlamalıyız. Biz gereken desteği vermeye hazırız.  Toplantıda 4 ilin projeleri ekrana geliyor. Orası da bizim memleketimiz birlikte kalkınacağız ama Bir Düzceli olarak hibelerden bizim kuruluşlarımızın azami ölçüde istifade etsin. Biz neden geri kalalım. Aynı şartlarda yarışıyoruz. Kalkınma denen kavramın üst çıtası sonsuz. Sonu olmayan hedefe hep birlikte “Molasız koşmaya devam” diyorum.” Diye konuştu.
Böyle Bir Parayı Baba Oğluna Vermez
Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük ise kaynağın dağıtılacağı iller arasında bir ayrımın olmadığını ifade ederken Düzce’den daha çok proje yazılması gerektiğini söyledi.

Büyük,“ 16 Milyon liralık para var. 5 ildeki firmalara bir kota konulmadı. “Düzce şunu aldı, Kocaeli şunu aldı” diye bir durum yok. Proje yazılması lazım. 2010 ve 2011’i biliyorum. Geçtiğimiz yıllarda Kocaeli 5 buçuk milyon almış Düzce 1 buçuk milyon almış. Bizden az başvuru olursa biz de mahcup oluyoruz. Çok proje yapıp parayı kapmamız lazım. Böyle bir parayı baba oğluna vermez. Proje yazmak o kadar zor değil. Bu yıl verilecek paradan baya bir para alalım” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara projelerin detaylarının anlatıldığı sunum yapıldı. Destekten faydalanmak isteyenler için 5 Aralık’ta başvuruların alınmaya başlanacağı, son başvuru tarihinin ise 8 Şubat olduğu bildirildi.

Haber; S. KAŞKIR