Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı kapsamında düzenlenen proje yarışmasında ilimizi “Propolisli Ahududu Şurubu Projesi” ile temsil eden ve jüri özel ödülünü almaya hak kazanan Zeynep Genç, projesini hayata geçirmeye başladı.



Proje kapsamında Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda Kurtsuyu köyünde ahududu bahçe tesisi hazırlıklarına başlanarak ahududu fidanlarının dikimleri, destek ve tel sistemi ile damla sulama borularının kurulumu gerçekleştirildi. Projede elde edilen ahududu meyvelerinden meyve suyu elde edileceği öğrenildi.



Kadın girişimci ve çiftçi Zeynep Genç, aynı zamanda yetiştiriciliğini yaptığı arıcılık faaliyetinden elde edeceği insan sağlığına faydaları ile bilinen propolis üretimi de yaparak ahududu meyve sularının içerisine ilave ederek yeni bir içecek üretmeyi hedefliyor.



Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Tarım ve Orman İl Müdürü V. Necdet Çiçek, girişimci Zeynep Genç’in projesinin hayata geçmesiyle birlikte marka olabilecek potansiyele sahip bir ürün ortaya çıkabileceğini, bunun için gereken teknik desteğin sağlanacağını belirterek kadın çiftçimize başarılar diledi.

Haber: S. AYAN

 


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ