PTT çalışanlarının sorunları bitmiyor. Çalışanlar, karşılaştıkları her zorlukta çareyi basın açıklaması yaparak arıyor. Çalışanların mağduriyeti bu kez de Düzce Belediyesi tarafından verilen ücretsiz seyahat kartlarının iptal edilmesi oldu.



PTT Başmüdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında konuşan KESK Haber-Sen Anadolu Yakası Şube Müdürü Fahri Karasu, Düzce Belediye Meclisi’nin aldığı kararın yasalara aykırı olduğunu ifade ederek halkın hızlı haber alma hakkının engellendiğini söyledi.


SORUNLARI ANLATTI


KESK Haber-Sen Düzce Temsilciliği PTT çalışanları PTT Başmüdürlüğü önünde toplandı. Topluluk adına açıklama yapan KESK Haber-Sen Anadolu Yakası Şube Müdürü Fahri Karasu, ilk olarak sorunlarını sıraladı.



“Personel eksikliği gerekçesiyle senelik izinlerimizi kullanamaz olduk. İzin istediğimizde “Yerine adam bul, izine git” cevabı aldık. Saati 1.54 kuruştan mesai yaptık. Ramazan ve Kurban Bayramlarında kamu çalışanları 9 gün idari izin yaparken biz dağıtıcılar bırakın idari izin kullanmayı resmi tatil olan dini bayramlarımızda bile çalışmak zorunda bırakıldık.”


PTT EMEKÇİLERİ KARA LİSTEYE EKLENDİ


Karasu’nun hedefinde Düzce Belediye Meclisi’nin PTT çalışanlarına verdiği ücretsiz seyahat kartlarının iptali vardı. Karasu konuyla ilgili şunları söyledi. “Ulaştırma zarar ediyor ve PTT A.Ş oldu gerekçesiyle dağıtıcıların Düzce Belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanma hakkına son verilmiştir. Meclis tarafından posta emekçileri kara listeye eklendi. Ulaştırma ile sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Murat Metek Bey PTT’nin özelleştiği ve ulaştırmanın da zarar ettiği gerekçesi sunularak pasolarımızın iptal edildiğini söyledi. Ücretsiz seyahat kartları ne belediyelerin ne de PTT Genel Müdürlüğünün lütfü değildir. Alınan karar yasalara aykırıdır. Dağıtıcıların ücretsiz toplu taşımadan yararlanmalarını yasaklayan Düzce Belediyesi halkın hızlı haber alma hakkını engellemiştir.”
Basın açıklamasının ardından pankart ve flamalarla slogan atan topluluk sessizce dağıldı.

Haber;Y.SEVER