Karadeniz Bölgesinin en büyük gelir kaynaklarından olan Fındık hasadı devam ederken, üreticiler ihtiyacı kadar olan fındığı pazara indirmeye başladı. Düzce’de ki fındık tüccarları,  şu anda 20.50 kuruştan işlem gören fındık fiyatlarının, rekoltenin az olması nedeniyle önümüzde ki aylarda daha da artabileceğini söylediler.

“Rekolte az… Fiyatlar Önümüzdeki aylarda yükselebilir”

Konu ile ilgili Öncü Haber Mikrofonlarına konuşan Güven Gökdağ isimli fındık tüccarı, “Bu sene bölgemizde rekolte az. Bu nedenle fiyatların önümüzde ki aylarda daha da artabileceğini düşünüyoruz. Ama ürünümüz biraz az. Sıkıntılar var. İnşallah her şey iyi olur. Şu anda fındığı 20.50 liradan alıyoruz. 21 liradan da fabrikaya veriyoruz” dedi.

“Üreticiler Korsan Tüccarlara Karşı Dikkatli Olmalı”

Üreticilerin son zamanlarda köylerde ortaya çıkan korsan fındık tüccarlarına karşı dikkatli olmalarını isteyen Gökdağ,  “Şu anda bir sıkıntımız daha var. Köyler de bazı korsanlar var. Fındık fiyatlarını aşırı yükseltiyorlar. Nasıl yapıyorlar, nasıl yükseltiyorlar bilmiyoruz. Köyler de 24-23 lira gibi fiyatlar veriyorlar. Bu rakamlar, Devletin verdiği fiyatın üstünde.  Vergisi yok. Kaydı yok. Arabanın üzerine yazmış çıkmış köylere fındık alıyor. Bu in midir, cin midir, ne yapıyor bilinmiyor. Bu fındık bütün fabrikalarda 21 lirayken, sen nasıl bu fiyatlara fındık alıyorsun?  Böyle bir sorun var. İnşallah bu soruna yetkililer çare bulur” diye konuştu.

“Fındık şu anda 20.50 Liradan İşlem Görüyor”

Saadettin Mert isimli Tüccar ise fındığın yavaş yavaş pazara indiğini belirterek,  “Şu an açılış fiyatı olarak 20.50 liradan alıyoruz. Tabi randıman farkı oluyor. Fındığa göre değişiyor başlangıç fiyatımız bu. Bayramdan sonra hasat başladı. Şu anda fındık pazara inmeye başladı. Gittikçe de hızlanıyor. Fena değil ama birkaç güne bu daha hızlanacaktır. Beklentimiz iyi ama tabi ki fındık az bu sene. Rekolte az olduğu için zor bir sezon olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI