Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Özel İdaresi'nin ortaklaşa yaptığı çalışma ile Kaynaşlı- Gümüşova arası D-100 karayolu kenarında bulunan faaliyetteki mevcut fabrikalara arsa ruhsatı alma şansı doğmuştu. Eylül 2009'da kamuoyuna açıklanan çalışma sayesinde tarla vasfında olan söz konusu arazilere artık arsa ruhsatı verilebileceği açıklanmış hatta bu arazilerin yeni yatırımlara da açılacağı açıklanmıştı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan TSO Başkanı Metin Büyük, D-100 karayolu kenarında bulunan fabrikalara bu uygulama hakkında bilgiler verildiğini belirterek, " Bu fabrikalara mal, fax ve telefon yoluyla ulaştık. Kendileri ile görüşmelerimizi yaptık. Ancak bize geri dönmediler. 30-40 yıldır ruhsatsız fabrikalar bulunuyor. Bu bizim için kötü bir durum.” dedi.
Büyük, gerekli evrakları fabrika sahiplerinden istediklerini ancak hala başvuru yapan olmadığını vurgulayarak, “ Henüz bir yol katedemedik” dedi.

Büyük ayrıca Düzce'ye 2010 yılı içerisinde Türkiye genelinde isim yapmış bir firmanın yatırım yapacağını ifade ederek, “ 40 bin metre karelik bir alana 16 bin metrekarelik depo yapacaklar. Önümüzdeki günlerde de bu inşaatı yapım çalışması başlayacak.” dedi.