Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Yasası ile ilgili olarak bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. TSO Toplantı salonunda düzenlenen ve konuşmacı olarak Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı Başmüfettişi Nadir Belli'nin katıldığı toplantıda sanayicilere Sosyal Güvenlik Yasası ve Sigorta Prim Affı ile ilgili olarak bilgi verildi.

Toplantıya, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, TSO Başkanı Metin Büyük ile sanayici ve işadamları katıldı.

Toplantıda mecliste kabul edilen Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı hakkında bilgiler veren Başmüfettiş Nadir Belli, yasaya neden gerek duyulduğunu anlatırken, Türkiye 'nin nüfusunun henüz gençlerden oluşmasına rağmen hızla ihtiyarladığını, bunun da sosyal güvenlik kurumlarının sürdürülebilirliği açısından sorun oluşturduğunu söyledi.

Emeklilik yaşı uygulamasının elli yıldır var olduğunu ancak bu güne kadar dikkate alınmadığını belirten Belli, bu nedenle geçtiğimiz dönemde bazı insanlarımızın 35, 38 yaşlarında emekli olduğunu hatırlattı. Belli, Türkiye'nin dünyanın en yüksek maaş bağlama oranına sahip ülkelerden biri olmasının yanı sıra, emeklisine en uzun süre maaş ödeyen sosyal güvenlik kurumlarının olduğu bir ülke olduğunu da söyledi.

Nüfus yapısı ve Çalışan-Emekli oranının düzenleme yapılmaması durumunda giderek sistemin çökmesine neden olabileceğini, yeni düzenleme ile sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilir hale getirildiğini söyledi.

Belli, sanayicilere, yasada getirilen yeni düzenlemeler ve prim affı diye bilinen uygulama hakkında bilgi verdi.