Programın açılış konuşmasını yapan Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu, özellikle pandemi sürecinde çevrimiçi sistemlere yönelen dünya ekonomisi ile Türk-Alman iş insanları arasındaki köprünün güçlendirilmesi adına çalışmalar yaptıklarını, bu bağlamda Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’ndan gelen talep doğrultusunda da bu semineri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplantıda konuşan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, yakın zamanda hayata geçirecekleri Gümrük Müdürlüğü ile de üyelerin mikro ve makro ihracatlarında daha kolay sonlandırma yapmalarına destek olacaklarını belirtti.  

“SANAYİ ALANLARI DOLUYOR, ARTIK DAHA SEÇİCİYİZ”

5084 sayılı yasa ile birlikte Düzce’nin hızlı bir şekilde sanayileştiğini belirten Şahin, “Düzce, son dönemlerde sanayi alanlarının doluluk seviyesinin artması dolayısıyla daha seçici hale gelmiştir. Dolayısıyla katma değeri yüksek, verimli tarım ve sulama arazilerimize zararı olmayan sanayi tesislerini ilimize kazandırmaya çalışıyoruz. Bu noktada ilimizin bürokrasi tarafıyla birlikte yoğun mesai harcıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“1. VE 2. OSB TAMAMEN DOLU, GENİŞLETME DEVAM EDİYOR”

OSB üzerinden gündeme geldiği anda tarım arazilerinin yok olacak olması nedeniyle büyük tepki çeken genişletme ile ilgili de çalışmaların sürdüğünü belirten Şahin, “Son dönemde Düzce’de faaliyette olan 5 Organize Sanayi Bölgemiz var. 4’ü karma ve bir OSB’miz Metal İhtisas OSB olarak faaliyet gösteriyor. 1. ve 2. OSB’miz tamamen dolu. Genişletme çalışmalarımız devam ediyor. Diğer 3 Organize Sanayi Bölgemize yatırımcı kabullerimiz devam ediyor” diye konuştu.

“DÜZCE İKİ MEGA KENTİN ORTASINDA”

Sanayiciler için Düzce’nin cezbedici özelliklerini sıralayan Tuncay Şahin, “Lojistik olarak ekonomik metropollerin ortasında yer alması, Liman ve demir yollarına yakınlığı, kara yolu taşımacılığı konusunda asırlık tecrübesi olması, ham maddeye erişim açısından kolaylıkların olması ve nitelikli personel bulma konusunda rahatlık olması sanayicilerimizin Düzce’yi tercih etmelerinde önemli rol oynamaktadır.

Düzce 550 kilometre toplam mesafe aralığında iki mega kentin arasında yer alıyor. Dolayısıyla Kara Yolu Taşımacılığı konusunda lider illerden biri durumunda. Liman ve Demiryollarına yakın olması dolayısıyla da lojistik avantajlarının tamamına sahip durumda. Yer tahsisi tamamlanmak üzere olan Gümrük Müdürlüğümüzü de en kısa zamanda faaliyete almayı planlıyoruz. Bu sayede üyelerimizin ve potansiyel ihracatçı adaylarımızın işlemlerini daha hızlı yapmalarına destek olacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.