Yaptığı çalışmalarla sadece Düzce’de ve bölgede değil ülkede ses getiren Düzce Üniversitesi, şimdi de ülkemizde dünya üretiminin yaklaşık yüzde 70’lik kısmının gerçekleştirildiği fındık ile ilgili düğmeye bastı. Düzce Üniversitesi Fındık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Resmi Gazete’de yayımlanan kararın ardından resmen kurularak faaliyetlerine başladı.

Merkezde hem sahada hem de akademik çevrelerde yürütülecek çalışmalarla fındık bitkisi ile ilgili ülkemizde ve yurt dışında yapılan bilimsel ve teknolojik gelişmeleri, araştırmaları, değişimleri, yenilikler yakından takip edilecek.

Yeni çoğaltma teknikleri uygulamalı olarak yörede fındık üretimi ile uğraşan kişi, kurum ve kuruluşlarla paylaşılacak. Öte yandan bölgede ihtiyaç duyulan anaç-kalem ve aşılı fidan ihtiyaçlarını karşılamaya destek olunarak paydaşlarla iş birliği içerisinde fındık üretiminin bilimsel yöntemlere ve piyasanın kalite kriterlerine uygun şekilde yapılmasını sağlanacak.

Düzenleyeceği bilimsel eğitim programları ile teknik personel, öğrenci ve çiftçi gibi alana ilgi duyan kesimlere de destek olmayı hedefleyen Düzce Üniversitesi Fındık Uygulama ve Araştırma Merkezi, dünyada ve Türkiye’deki fındık bitkisinin yetiştiriciliği, ıslahı, çoğaltılması, zararlılarla mücadele, bakım ve diğer kültürel işlemlerle ilgili hizmet verecek.

Merkezde ayrıca fındığın sadece meyvesiyle değil, iç ve dış kabuğu ile değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Fındığın akademik alanda da çalışılması için üniversitenin ön lisans, lisans, lisansüstü ve birleştirilmiş öğretim programlarında yer alan ilgili ders ve uygulamalara materyal ve çalışma alanı sağlanacak. Yetiştiricilikle ilgili ise kullanılan ve kullanım potansiyeli bulunan farklı fındık çeşitlerinin teminini ve üretimini sağlamak gibi birçok önemli görevler yürütecek.