Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte son dönemde dolarda yaşanan düşüşe rağmen fiyatlarını indirmedikleri gerekçesiyle vatandaşın tepki gösterdiği zincir marketleri didik didik etti.

Ekipler, ‘6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmelikleri’ gereğince il genelindeki marketlerde raflardaki fiyat etiketlerini inceleyerek fahiş fiyat, gramaj eksikliği, etiket denetimleri gerçekleştirdi.

İşletmelerde perakende satışa arz edilen ürünlerin etiketini veya fiyat tarifesini asıp asmadıklarını, gramaj ve etiketteki fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığını da kontrol edildi.

ALO 175 TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI

Konuyla ilgili Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, fahiş fiyat uygulamasına yönelik denetimlerin sıklaştırıldığını belirterek, vatandaşların güveninin suiistimal edilmemesi için Ticaret İl Müdürlüğü ile birlikte denetimlerin sık aralıklarla devam edeceğini duyurdu.  Açıklamada ayrıca, etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olması halinde vatandaşların ALO 175 Tüketici Danışma Hattı’na müracaat edebileceklerini de hatırlattı.