Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ilişkin, "Süratle çoğaltılması noktasında Tarım Kredi Kooperatiflerine verdiğimiz talimatlar var. Türkiye genelinde ilk etapta bin kadar yapılması talimatını verdik. Süratle çoğaltacağız." açıklaması gıdadaki fahiş fiyattan bunalan vatandaşların yüreklerine su serpti.

Düzce’de zincir marketlere göre daha uygun fiyattan satış yapan kooperatifin market sayısı arttıkça fiyatların makul seviyelere ineceğini düşünenler, Erdoğan’ın hem ucuz hem de kaliteli ürünü vatandaşa ulaştırma ve piyasayı balanse etme girişimini olumlu karşıladı.

Bu gelişme, ‘Yeni şubeler nereye açılır?’ sorusunu akıllara getirdi. Şehir merkezinde 3 şubesi olan Tarım Kredi Kooperatifi’nin Düzce’deki 4. şubesini halkın en yoğun olduğu noktalardaki mülklerinde açması bekleniyor.

Kooperatifin gayrimenkulleri arasındaki Spor Sokak’ta bulunan ve yakın tarihe kadar ortaklar arasındaki sancılı süreçle adından söz ettiren kafeterya binasının market alanı olarak değerlendirmesi kuvvetli ihtimal olarak görülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı sonrası kiracılar yönünden sıkıntılı bir gidişat yaşanan söz konusu mülkün gerekli resmi süreç sağlanarak boşaltılacağı ve markete dönüştürüleceği tahmin ediyor.

Bu kararda, mülkün konumunun tam şehrin kalbi olarak adlandırılacak bir bölgede olması önem taşıyor. Diğer marketlerin çarşı merkezine uzak olduğu bilinirken, Spor Sokak’ta açılacak kooperatif marketinin müşterilerle dolup taşacağı öngörülüyor.