Uzun süredir elektrik ve doğalgaz zam haberleri duyulmazken zam haberleri arka arkaya gelmeye başladı.  Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, elektriğe konutlar için yüzde 9, sanayi elektriğine ise yüzde 14 zam yaptı. BOTAŞ ise doğalgaza konutlarda yüzde 9, büyük işletmelerde yüzde 14 zam yapıldığını duyurdu. Yeni tarifeler bugünden itibaren devreye konuluyor.

“Yeni bir düzenlemeye gidilmesi zorunlu hale gelmiştir”
BOTAŞ tarafından zamla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kamuoyu tarafından da bilindiği üzere Kuruluşumuzun konut abonelerine doğal gaz satış fiyatlarındaki en son düzenleme 2014 son çeyreğinde yapılmıştır. Yaklaşık olarak 44 aydır herhangi bir artış yapılmamış aksine Ekim 2016 tarihinde yaklaşık %10 indirim uygulanmıştır. Ham petrol varil fiyatlarında ve döviz kurundaki yükselişe bağlı olarak Kuruluşumuzun doğal gaz alım maliyetlerinde önemli oranda artışlar meydana gelmiştir. Son iki yılda brent petrol fiyatlarında % 100'ü bulan ve döviz kurunda ise yaklaşık % 63'lük artış gerçekleşmiştir. Bu nedenle doğal gaz toptan satış fiyatlarımızda yeni bir düzenlemeye gidilmesi zorunlu hale gelmiştir.”

Resmi Gazete’de yayınlanan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun kararına göre artık konutlarda kullanılan elektriğin kilovat saati yüzde 9,57 artış ile 29,578 kuruş oldu. Sanayi elektriğinin fiyatı ise yüzde 9,26 arttı. 24,479 kuruşa yükseldi.

Haber: M.AYDIN