8 ya da 10 milyon TL gelir gelecek

Düzce Belediyesi kentin ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak üzere 30 halk otobüsünün çalışacağı hatları 10 yıllığına işletmek üzere ihaleye çıkardı. İhale kapsamındaki otuz otobüsün her birinin tahmini fiyatı 220 bin lira olarak belirlendi. 23 Kasım 2012 günü saat 08.30'da başlayan ve kapalı zarf usulü yapılan ihale büyük rağbet gördü.

 

Düzce Belediyesi'nin ulaşım ağının büyümesi, çevre yollarının asfaltlanarak açılması, elektronik kart uygulamasının başlamasıyla bilet satışlarının denetim altına alınması gibi nedenler artık ulaşım hizmetlerini yatırımcı açısından daha cazip hale getirirken bu nedenle ihaleye çok sayıda firma ve kooperatif katıldı. Bir önceki ihalede kalıcı konutlar hattını alan Düzce Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin bu ihalede de 11 hattı aldığı, ihale sürecinin devam etmesi nedeniyle aldığı hat sayısının artabileceği öğrenildi.

 

Düzce Özel Halk Otobüsleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İsa Üçüncüoğlu'nun da bazı hatları aldığı ihaleye çok sayıda farklı firma da katıldı. Şu günlerde itirazları değerlendirme ve pazarlık süreçlerinin devam ettiği, tahmini getirisinin ise 8 ya da 10 milyon TL olması beklenen ihale sonucunda belediyenin kasasına önemli bir para girecek. Bu gelir borçların bir kısmının kapatılması açısından Düzce Belediyesi'ne nefes aldıracak.

Otobüsler yenilenecek
Öte yandan 10 yıl geçerli olacak ihale mevcut otobüslerin yerine yenileri alınmasını ve otobüslerin son model olmasını öngörüyor. Yeni ihale şartnamesine göre, belediye sınırları içinde ve mücavir alanlarda hizmet verecek yeni otobüslerin son model olması gerekiyor. Ayrıca, engelli rampası, genişlik ve uzunluk konusunda belli standartların olması şartı aranıyor. 
Haber; C. ÜSTÜNER