D-655 Karayolu üzeri Konuralp mevkiinde bulunan Standart Profil Fabrikasında Petrol İş Sendikasına bağlı yaklaşık bin işçi, fabrika yönetiminin maaş taleplerini kabul etmemesini gerekçe göstererek grev kararı aldı.

İşçilerin grev kararı alması ile birlikte, bugün fabrikada üretim durduruldu.

Fabrikanın bahçesinde sloganlar atarak seslerini duyurmaya çalışan işçiler ile fabrika yönetiminin Pazartesi bir araya geleceği öğrenilirken, işçi temsilcileri taleplerinin karşılanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Konu ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna konuşan Petrol İş Sendikası Düzce Şubesi Başkanı Ali Işık,  “Olaylar çözülene kadar eyleme devam edeceğiz. Üretimi dün akşam durdurmamıştık ama bugünkü konuşmadan sonra üretimi tamamen durdurduk. Bütün işçiler burada, üç vardiyada çalışan bin arkadaşımız burada. Evlerimize gitmeyeceğiz bu iş ilerleyene kadar buradayız. Bizim burada resmi bir talebimiz yok. Biz burada kimyasalın içinde ve ağır bir işte çalıştığımız için maaşlarımız asgari ücretin biraz üstündeydi. Malum ekonomik şartlardan dolayı asgari ücrete zam geldi, bizde bu iyileştirmeyi bize de yapın dedik. Ağır ve tehlikeli bir işte çalışıyoruz bu da bizim hakkımız dedik. Bir çalışma yapacaklarını söylediler ama bu çalışmanın sonucunda olumlu bir gelişme olmadı. Bizde bunun sonucunda eylem başlattık” diye konuştu.