Uzun süredir Düzce Milletvekillerinin de Teşvik Yasası'nın uzatılması için girişimlerde bulunduğu bilinirken sevindirici haber bugün geldi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'dan teşvikten yararlanan işverenleri rahatlatacak açıklama geldi. 31 Aralık 2008'de 49 ilde dönem itibariyle sona eren 5084 sayılı Teşvik Yasası'nın genel anlamda 1 yıl daha uzatılmasına karar verildi.

Teşviğin sona ermesi ile sigorta primlerini yüzde elli oranında daha fazla ödeyecek olan işverenler ekonomik krizin de etkili olması nedeniyle sıkıntılı günler yaşamaya başlamıştı. Teşviğin genel olarak uzatılmasını talep eden işverenlerin sorununu çözmek için Hükümet harekete geçti ve teşviğin bir yıl süreyle uzatılması yönünde karar aldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ticaretteki daralmanın işsizliğin artmasına yol açtığını kaydederken, Hükümet'in, Türkiye'deki iç talebi artırmanın gayreti içerisinde olduğunu bildirdi.

Unakıtan, ''Bu bağlamda bizim Teşvik Kanunumuz var. 49 ilde bizim bölgesel teşviklerimiz var. Bu teşviklerimiz sene sonunda bitti ama şimdi Hükümetimiz kararını aldı, Ekonomik Koordinasyon Kurulunda son şekli veriliyor. Bunları tekrar uzatacağız'' ifadelerini kullandı.