Teşvik yasasıyla illerde sanayiyi geliştirmek ve sanayiciyi teşvikli illere yöneltmek için çıkartılan teşvik yasasında yeni düzenleme sinyalleri veriliyor. Düzce'nin de yararlandığı teşvik yasasında büyük yenilikler getiriliyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, teşvikli illerin özellikleri ve potansiyelleri dikkate alınarak bölgösel bazda bölgesel seçicilik yapan ve kademelendirilmiş teşvik araçlarıyla desteklenen yeni bir oluşturulacağını ifade etti. Ekren ayrıca oluşturulacak yeni teşvik sistemiyle Türkiye'de dış ticaret açığını azaltacak, üretim teknolojisinin ve Ar-Ge kapasitesinin artacağını da söyledi. Ekren, büyük projelere yönelik olarak tüm ülke şathında yeni bir teşvik programının uygulanmasını da öngördüklerini de sözlerine ekledi.

2009 başından itibaren geçerli olacak yeni teşvik sistemi yatırımları artırmaya ve bölgesel gelişmeyi sağlamaya odaklanacak. Teşviklerde mükerrer uygulamalar ortadan kaldırılarak bürokrasi azaltılacak.

Yeni teşvik yasasından Düzce'nin ne şekilde etkileneceği bilinmezken bu sistemle teşvikten yararlanan iller özellikle de Düzce'nin ilerleyen zamanlarda ekonomik olarak neler kazanacağı da belirsizliğini korumaya devam ediyor.