Son dönemde yaşadığı ekonomik sıkıntılarla adından söz ettiren Cumayeri merkezli CİMAŞ marketler zinciri konkordato ilan etti.

Konkordato davası, 8 Aralık 2020 Salı günü (dün) Düzce 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü.  Davacı şirket avukatları ile alacaklılar ve avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, mahkeme, davacı CİMAŞ şirketler grubunun konkordato talebinin kabul edilmesine karar verdi.

Kararda, “D-100 Karayolu Üzeri Çaybükü köyü mevkii Gümüşova adresinde faaliyet gösteren CİMAŞ Brode San. ve Tic. Ltd. Şti ile Orta Mahallesi İstiklal Caddesi Cumayeri adresinde faaliyet gösteren CİMAŞ Tekstil Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Mehmet Tuncer tarafından talep edilen konkardato davasında mahkememizce 1 Aralık 2020 günü saat 15:00 itibarı ile 3 aylık geçici mühlet verilmiş olup, konkordato geçici komiserleri olarak SMMM Banu Tuna, YMM Ayhan Yılmaz ve Av. Nurullah Cumhur Avcıoğlu atanmıştır.

Mahkememizce duruşma 22 Şubat 2021 günü saat 10:00’da yapılacağından, alacaklıların, ilan tarihinden itibaren 7 (yedi) günlük kesin süre içinde dilekçeyle itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleriyle birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri İİK’nun 288.maddesi hükmünce ilan olunur.” ifadeleri yer aldı.

Konkordato sürecinde başarılı olamazsa iflas bayrağını çekecek

Konkordato süreci, uzmanlara göre ortalama 23 aylık süreyi kapsıyor. Şirketlerin bu süreçte durumlarını düzeltip ödemelerine başlayabilmeleri genel ekonomik koşullar ve özgün koşullarına bağlı. Şartlar uygun gitmezse her zaman iflas tehlikeleri bulunuyor. CİMAŞ şirketler grubu, konkordato sürecinde başarılı olamazsa iflasa başvurmak zorunda kalacak.

Konkordato nedir?

Batık şirketlerin borçlarını ödeyebilmelerini amaçlayan bir sistem olan konkordato, borçlarını ödemede zorlanan şirket ve kooperatiflerin, bir kısım borçlarından kurtularak borçlarını ödeyebilir duruma getirmeleri için uygulanıyor. Konkordatoda borçlu, alacaklılarına borcunun tamamını değil, belirli bir oranını ödemeyi teklif ediyor. Borçlunun iflasında, alacaklılar genelde alacaklarının yarısından daha azını daha uzun vadede temin edebildikleri için konkordato, alacaklıların işine gelebiliyor. Konkordato uygulamasında, alacaklı ve borçluların konkordato müessesesi kapsamında borç ve alacakları yeniden yapılandırma işlemine tabi tutuluyor.