Yeni tip koronavirüs salgını sürecinde bulaş riskini en aza indirmek için temassız alışveriş ve temassız ödeme yönetmelerinin tercihinde rekor büyümeler gerçekleşti.  Bu süreçte Avrupa genelinde online alışveriş yüzde 72 oranında arttı.

Bu süreçte ülke genelinde online servis uygulamaları yaygınlaştı. Başta kafe ve restoranlar olmak üzere pek çok işyeri de paket servis uygulamasına geçti.

Hal böyle olunca vatandaşların siparişlerini yetiştirmek motokuryeler canla başla çalışır oldu. Pandemiyle beraber bahşiş ödemeleri de mobil dünyaya taşındı.

Bu konuda Türkiye’de ilk uygulama olan Mobil Tip Box uygulaması sayesinde nakit para kullanmaya gerek olmaksızın vatandaşlar salgına karşı bulaş riskini düşürerek bahşiş ödeyebiliyor.  Hem de ortak bir havuzda toplanmaksızın bahşişler güvenli bir şekilde bizzat hizmet aldığı çalışanın hesabına gönderiliyor.

Yeni nesil bahşiş uygulaması Mobil Tip Box’a Android işletim sistemiyle çalışan telefonlarda Google Play, iOS telefonlarda ise AppStore üzerinden kolayca ulaşılabiliyor. Uygulamayı indirdikten sonra bir kredi kartı tanımlamak yeterli oluyor. Ardından uygulamayı her kullanmak istediğinizde bahşiş vermek istediğiniz kişinin telefondaki karekodu okuturak miktar seçmeniz yeterli oluyor.

ÖNCÜ HABER MERKEZİ