Ankara Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs, Düzce’nin başarılı iş insanı Türseven Şirketler Grubu Onursal Başkanı Ömer Faruk Türkseven’i ziyaret etti. Türkseven ailesinin Düzce’nin bir değeri olduğunu vurgulayan Kıbrıs, Ömer Faruk Türkseven’e, İstanbul’un fethini simgeleyen fetih kılıcı armağan etti.

İstanbul'u Fetheden,bir çağı kapatıp yeni aydınlık bir çağ açan Fatih Sultan Mehmet Han'ın, aynı zamanda Müslim, gayri müslim ayrımı yapmadan hizmetleri ile gönülleri de fethettiğini, adil davrandığını söyleyen Kıbrıs, Öncü Medya'nın 28.yıl anısana binaen Fatih Sultan Mehmet Han'ın orijinal ölçülerde 125 santimlik Fetih Kılıcını hediye etti. Orijinal Fetih Kılıcın da olduğu gibi üzerinde Besmele-i Şerif,Fetih Suresinin 1.Ayeti ve kılıç sahibinin adı Ömer Faruk Türkseven yazılı Osmanlı usulü dövme demir kılıç'ı hediye ederken Kıbrıs, "Sayın Ömer Faruk Türkseven kardeşim de yapacağı güzel hizmetlerle gönülleri Fethetmesini beklerim" dedi.

Düzce’de kazandırdıkları istihdamdan ötürü Türkseven ailesi fertlerine teşekkürlerini ileten Kıbrıs, “Türkseven ailesi, yıllardır Düzce’nin ekonomisine büyük bir katkı sunuyor. Düzce’nin en büyük değerlerinden olan Türkseven ailesine, sizin aracılığınız ile en samimi duygularımla teşekkür ediyorum. Bir dönem YEKSAN Treyler markası ile ürettiğiniz dorseler, bugün Dünyanın bir ucunda dolaşıyor. Bu durum da Düzce’nin tanıtımı için büyük bir imkân sağladı. Ben YEKSAN Treyler markasının yeniden faaliyete geçmesi için elimden gelen desteği sunacağım” dedi.

Ömer Faruk Türkseven ise, ziyaretinden ötürü Ankara Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs’a teşekkür etti. YEKSAN Markasını yakın dönemde yeniden Düzce’de üreteceklerini ifade eden Türkseven, “Biz bu topraklarda doğup büyüdük. Bu gün doğup büyüdüğümüz Düzce’ye hizmet etmek, bizim görevimiz. İnşallah Düzce’nin gelişimi ve ekonomisinin büyümesi için çalışmalarımız devam edecek. Ziyaretinizden ötürü sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABER: Savaş ARI