Temel Kırali, “Çalışma ve İş Kurumu’nda bugüne kadar sözleşmeli statüde, “İş ve Meslek Danışmanı” ünvanı altında 4 bin kişi istihdam edilmiş, ücretleri de ortalama 2 bin 600 TL olarak belirlenmiştir. İş Kurumu’nda kadrolu ve sözleşmeli çalışanlar arasında aynı işi yapmalarına rağmen faklı ücret uygulamaları çalışma barışını bozmuştur. Bozulan çalışma barışının ve ücret adaletsizliğinin biran önce giderilmesi, Sendikamız tarafından her platformda dile getirilmiştir. Ancak, bu güne kadar herhangi bir olumlu sonuç alınamamıştır. İş ve Meslek Danışmanları’nın sorunları maalesef Toplu Sözleşme Masası’nda da görüşülmemiş, umutları bir başka bahara kalmıştır.” dedi.

Çalışma ve İş Kurumu, İş ve Meslek Danışmanları statüsünde sözleşmeli olarak atanan çalışanların kadroya geçmeleri halinde maaşlarında düşüşlerin olacağı konusunda açıklama yapan Kırali, “İş ve Meslek Danışmanları, “ya güvencesiz sözleşmeli olarak çalışarak 2 bin 600 TL maaş alacaklar, ya da kadroya geçmeleri halinde maaşları 800 TL eksilecektir.” Böyle bir dayatma ile seçim yapmaya zorlanmaktadırlar. Bu anlayış ne hukuka, ne adalete, ne de insanlığa sığmamaktadır. “ diyerek verilen hakların geri alınamayacağını söyledi.

Türk Büro-Sen olarak bu yanlış uygulamadan bir an önce dönülmesini, çalışanlar arasında ücret adaletsizliğinin giderilmesi gerektiğin ve sınavı kazandığı halde atanmayan memurların atamalarının yapılması gerektiğini dile getirdi.,

 

Haber; G. KARDUZ