Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ve Türkiye’nin dört bir yanındaki özel halk otobüsleri temsilcileri, TBMM’de kabul edilen 6637 Sayılı Kanun ile 65 yaş ve üzeri vatandaşların Özel Halk Otobüsleri tarafından ücretsiz taşınmasına ilişkin hak kayıplarının önüne geçilmesi için gerekli yönetmeliğin zaman kaybedilmeden çıkarılmasını bekliyor.
7 EKİM’E KADAR ÇIKARILMALI
Hatırlanacağı gibi halk otobüsü işletmecilerinin, 65 yaş üzeri vatandaşları ücretsiz taşıdıklarını ve bunun için devlet desteği görmedikleri şikâyetleri üzerine 7 Nisan 2015’te çıkarılan torba kanunla işletmecilere destek verilmesi düzenlemesi getirildi. İlgili yönetmeliğin 7 Ekim’e kadar çıkarılması gerekiyor.
FİYAT TEKLİFİ AZ BULUNDU
Konuyla ilgili özel halk otobüsü temsilcileri ve devlet arasındaki görüşmeler devam ediyor. Devlet, ücretsiz taşınan her yolcu için kişi başına 1,1 TL teklifte bulunurken taşımacılar, bu fiyatı az buldu. Halk otobüsü temsilcileri 1.5 TL talep etti. Taraflar, pazartesi günü tekrar bir araya gelecek.
DÜZCE’DE BÜYÜK SORUNLAR YAŞANMIŞTI
Düzce’de de özel halk otobüsü işletmecileri, ücretsiz binişler nedeniyle büyük zarar yaşadıklarını söyleyerek belediye eylem yapmış, ücretsiz binişler günde 2 defayla sınırlandırılmıştı.