Düzce’de ekmeğe yapılan zamların ardından, Düzce Belediyesi vatandaşlara ucuz ekmek yedirmek için bir süre önce harekete geçmişti. Yapılan çalışmalar neticesinde, Düzce’nin belirli noktalarına halk ekmek büfeleri konularak, Düzce’deki fırınlardan temin edilecek ekmekler maliyetine vatandaşla buluşturulması kararı alındı.

Halk ekmek büfeleri hazırlanırken, şimdi ise büfelerin konulacağı alanların tespit çalışmaları devam ediyor. Bu durum ekonomik buhrandan geçen dar gelirli vatandaşları sevindirirken, büfelerde ucuz simit satılması da gündeme geldi. Ancak Düzce’deki simit üreten işletmeler bu duruma sıcak bakmıyor.

Düzce’de simit üretimi yapan Hakan Unlu Mamulleri işletmecisi Ramazan Korkmaz, artan maliyetler nedeniyle Düzce’de ucuz simidin satılamayacağını söyledi. Düzce Belediyesi’nin fırınlardan kendi araçları ile simitleri alıp, kendi personeline sattırması durumunda 50 kuruşluk bir indirim yapabileceklerini söyleyen Korkmaz, “Henüz Halk Ekmek büfelerinde ucuz simit satılması ile ilgili Düzce Belediyesi ile bir görüşmemiz olmadı. Düzce’de artan maliyetler nedeniyle ucuz simit satılması mümkün değil. Ancak Düzce Belediyesi kendi araçları ile fırınlardan simitleri alıp, kendi personeline sattırırsa, 50 kuruşluk bir indirim olabilir” dedi.

Korkmaz’ın bu açıklaması, “Düzce Belediyesi, senin 50 kuruşluk himmetine mi kaldı” dedirtirken, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan simidin ucuza satılmasını bekleyen dar gelirli vatandaşlar, Korkmaz’a tepki gösterdi.