Bu yıl kurban bayramında hayvan satıcıları umduğunu bulamadı. Satıcılar arife günü sattıkları kurbanlık fiyatları üzerinden yaklaşık %30’a varan indirimler yaparak bayramın birinci günü alıcı bekledi ancak umduklarını bulamadı.

“Kurbanlıkları zararına sattık”
Kurbanlıkların bir kısmını satarak kalanları için bayramın birinci günü hayvan pazarının yolunu tutan satıcılar, kurbanlıkları zararına da olsa satmak istediler ancak bu olmadı.
Hayvanları hep zararına sattık. Bir kısmı da elimizde kaldı diyen satıcılar; “Zaten Perşembe gününden itibaren doğru düzgün satış olmadı. Belki 1. günü satılır dedik ama yine satılmadı. Her yıl bayramın 1. günü alıcılar gelirdi ama bu yıl gelmedi. Hayvanların hepsi pazarda duruyor. Zararına verdiğimiz halde satılmadı. Perşembe gününden beri 8 bin TL’ye satamadığımız hayvanı arife günü 6 bin TL’ye indirdik şimdi 5 bin TL’ye indirdik yine satılmadı” şeklinde konuştu.

“Arife günü çok mal geldi ama alıcı olmadı”
Dün 8 bin TL’ye satamadığı hayvanını 5 bin TL’ye alıcı bulamadığını ifade eden kurbanlık satıcısı; “Şu an çok mağdur durumdayız. Arife günü çok mal geldi ama satış olmadı. Eve getirmektense kasaba gitmesin diye düşünüp 8 bin TL’lik danayı 5 TL’ye veriyoruz ama alıcı bulamıyoruz. İnsanlara pahalı geliyor. Kimsenin parası yok pahalı geliyor. Önceki bayramlarda daha pahalıya satıyorduk şimdi zararına veriyoruz” dedi. 

Haber; Ö. YILMAZ