Yaşanan ekonomik sorunlarla adından sözettiren Fiskobirlik'te sorunların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Akçakoca'da yaşanan üreticilerin alacaklarına karşılık verilen çeklerle Fiskomar'lardan alışveriş yapamamaları durumun boyutunu gözler önüne sermişti.

Fiskobirlik tarafından fındık üreticilerine alacaklarına karşılık dağıtılan alışveriş çekinin dağıtımının durdurulma nedeni ortaya çıktı. Üreticiye 2006 yılı fındık mahsulü borcu 55 milyon lira olan Fiskobirlik, Fiskomar'a da borçlu çıktı.

Fındık üreticisine 2006 yılı borcunu hala ödemeyen Fiskobirlik, borçlarına karşılık dağıttığı alışveriş çeki uygulamasına da son vererek üreticiye ikinci bir şok yarattı. Fiskobirlik mağduru bir çok üretici, eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışsa da çözüm noktasında somut bir gelişme hala yaşanmıyor. Fiskobirlik yetkilileri ise artık kendilerinden ümidi keserek çözümün devlette olduğunu söylüyor.

Birliğin borçları ortada, üretici dertli. Alacaklar nedeniyle zor günler yaşayan üreticiler hala alacaklarını nereden karşılayacağını bilemezken yaşanan ekonomik krizle birlikte üreticiler zor durumda. Fiskobirlik ise borçları ödeyecek durumda değil. Sorunlarla karşı karşıya kalan birlikten alacağı olan üreticiler ise kara kara düşünüyor.