Bir yıl içerisinde doğal gaza toplam yüzde 35, elektriğe ise yüzde 54 oranında zam yapılmıştı. Yapılan zamlar uzun süre gündemde kalmış ve kamuoyunda değişik görüşlerin oluşmasına neden olmuştu.

Zam oranlarının yansımalarını sorduğumuz vatandaşlar ise yaptıkları açıklamada yapılan zamlardan ister istemez etkilendiklerini söyleyerek “ Bu kadar yüksek oranda zam yapılması asgari ücret alan vatandaşlar başta olmak üzere tüm kesimi etkiliyor. Kış ayları da yaklaştı ve özellikle bu aylarda doğal gaz kullanımında da artış oluyor. Yapabileceğimiz bir şey yok. Elimizden de bir şey gelmiyor. Sonuçta zam yapıldı ve bizde vatandaş olarak yapılan zamları kabul etmek zorundayız. Tepkimizi ne şekilde gösterebiliriz ki?. Bu şekilde yaşamaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Uzun süredir yüksek oranda yapılan zamlara vatandaşlar her fırsatta değişik yollarla tepkilerini gösterirken son günlerde iyice artan zam haberlerini bu sefer vatandaşların doğal karşılaması dikkat çekerken yapılan açıklamalarda, vatandaşların zamlara alıştığını gözler önüne seriyor.