Kaynaşlı Vergi dairesi istiyor… Kaynaşlı Esnaf Odası Başkanı Enver Akyüz, Kaynaşlı esnafının sorunlarını iletti. Vergi dairesi olmaması nedeniyle mükelleflerin Düzce merkeze kaydığını dile getiren Akyüz, sıkıntılarını aktardı.


VERGİ DAİRESİ BİZİM İHTİYACIMIZ


Akyüz, “Gerçekten vergi dairesi bizim ihtiyacımız. Mal müdürlüğü ile biraz daralmış durumdayız. Esnaflarımızın çoğu düzce merkezdeki vergi dairesi ile çalışmak zorunda kalıyor mal müdürlüğü yeterli gelmiyor. Mükelleflerimiz Düzce merkezde görülmesinden sıkıntılarımız var. Giderilmesi bizim en büyük ihtiyacımız. İş adamlarımızın da bu yönde beklentisi var. Mal müdürlüğünde Çalışan personel sayımız az. Bundan dolayı vergi dairesi denetime çıkmıyor. İhracatta vergi dairesi burada gerçekleşmediğinden vergi dairesine kayıyor. Onların biraya gelmesi bizim potansiyelimizi yükseltecek. “dedi.


Kaynaşlı’da küçük esnafının depremden sonra toparlanamadığını dile getiren Akyüz, sözlerine şu şekilde devam etti:


“Depremden sonra esnaflarımız dağıldı. Ticaret üçte bire düştü. Depremden önceki ticareti- yakalamış değiliz. Küçük esnaf toparlanamıyor. Büyük esnaflarımız ve yeni kurulan fabrikalar yoğunlukta onlarında Kaynaşlı’ya getirisi yok. Çünkü vergi dairesi Düzce merkezde.”


BAKANLIKTAN DESTEK BEKLİYORUZ


Kaynaşlı’da D-100 karayolunun her iki yanında prefabrik yapıları belediye tarafından yıkımının gerçekleştirilmeye başlandığını belirten Akyüz, şehir içindeki yapılar içinde aynı beklenti içinde olduklarını dile getirdi.


Akyüz, “Bakanlıktan destek bekliyoruz. Küçük sanayi konusunda ve d-100 kenarındaki yıkıntı yerleri kaldırmaya başladı. İnşallah bu şehir içinde yansıyacak. Ortaklaşa vatandaşımızla Kaynaşlı’yı güzel hale getirmeye çalışıyoruz. Belediye başkanının öncülüğünde başladı.”dedi.


TURİZM CANSIZ YERE NASIL GELSİN?


Akyüz, tünelinin açılmasının ardından canlılığını yitiren Bolu dağı’ının eski günlerine döndürülmesi için ışıklandırma ve asfaltlama çalışmalarının geciktiğine işaret etti.


Akyüz, “Asfaltlama ihalesi bir şirket tarafından alındı. Hala başlamadı merak ediyoruz. Işıklandırmanın da yapılmıştı neden olmadı bilmiyoruz. Aslında bu yaz sezonuna yetişeği söylenmişti. Daha başlanmadı. Bu konuda aralarında uzlaşmazlık mı oldu bilmiyoruz. Turizm cansız yere nasıl gelsin? Önce ışık ve asfalt yapılsın biz üzerimize düşeni devam ettireceğiz.” dedi.

 

 

Haber;S.Kaşkır