Tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Kovid-19 salgınından tüm ülke genelinde olduğu gibi, Düzce’de de en çok esnaf kesimini etkilendi. Düzce’de özellikle yeme-içme sektöründeki birçok esnaf salgınla mücadele kapsamında getirilen kısıtlamalar nedeniyle zorunlu olarak işyerlerini kapatmak zorunda kalırken, açık olan esnaflar ise ayakta kalabilmek için mücadele veriyor.

Bu zor süreçte Düzceli esnafları ziyaret eden DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz, esnaflarla sohbet ederek durumları hakkında bilgi aldı. Devletin işyerini kapatmak zorunda kalan esnaflar için verdiği destekleri yetersiz olduğunu söyleyen Caymaz, Öncü Haber Mikrofonuna yaptığı açıklamada “Pandemi ile mücadele kapsamında getirilen yasaklar, Düzce’de bir çok esnafımızı etkiledi. Biz de bugün İl Yönetim Kurulu üye arkadaşlarımız ve Merkez İlçe teşkilatlarımız ile esnaflarımızın yanında olmak istedik.

Yaptığımız ziyaretlerde, esnaflarımızın durumunun çok kötü olduğunu gördük. Devletimizin özellikle işyerini kapatmak zorunda kalan esnaflarımız için verdiği destek ücretlerini çok düşük buluyorum. Bu ücretler, esnaflarımızın ayakta kalabilmeleri için arttırılmalı ve esnaflarımız acilen desteklenmeli” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI