Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında borçları yapılandırılan mükelleflerden taksitli ödemeyi tercih edenler, ilk taksitlerini en geç 1 Mart Pazartesi günü ödeyecek. Son gün yoğunluğun önlenmesi amacıyla hafta sonları Vergi Dairelerinin açık olacağı açıklanmıştı. Bunu fırsat bilen vatandaşlar, bugün Düzce Vergi Dairesine akın etti.

Vergi borçlarını ödemek ve yapılandırma fırsatından yararlanmak için Düzce Vergi Dairesine gelen vatandaşlar, uzun kuyruklar oluşturdu.

“Borcumuzu ödemek için bekliyoruz”

Borcunu ödemek için Vergi dairesine geldiğini Ayhan Ulaş, “Son gün olduğu için cumartesi pazar uzatmış devletimiz, biz de öğrendik geldik. Borcumuzu ödeyeceğiz her vatandaş gibi. Geldik bekliyoruz” diye konuştu.

“Seçim zamanı bir yapılandırma daha olur”

İnsanların vergi borçlarını ve trafik cezalarını ödeyemeyecek durumda olduğunu ifade eden Engin Akçaoğlu isimli vatandaş, “İnsanların ödeme gücü belli şu anda 100 kişi yapılandırdıysa en fazla 10 kişi bu işi getirebilir. Mevcut durumda ihtiyaçlar, ekonomik durum belli. Daha çok yapılandırma yapılır. İlk değil ve son da olmaz. Seçim zamanı bir yapılandırma daha olacak. Neyle kazanıp neyle ödeyeceksiniz? Her yerde EDS her yerde ceza! Nasıl başa çıkacak bu insan. İş gücü belli, bu kadar” şeklinde konuştu

“Allah razı olsun devletten”

Ziya Gönenç isimli vatandaş ise, yapılandırma fırsatı sayesinde borcunu takside böldürdüğünü kaydederek, “Yapılandırma var benim. Borcum vardı kapattım. Takside böldürdüm az bir borcum vardı zaten… Daha evvel depremden sonra İzmir’de 350 lira borcum vardı. 6.500 lira oldu icra geldi, İzmir’e gittim. İzmir’de baktılar, yapılandırma gelecek dediler. Yapılandırma geldi 1000 liraya düşürdük. Allah razı olsun devletten” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI