Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde bulunan kantinlerde fahiş fiyat uygulandığı şikâyetleri üzerine, Öncü Haber ekibi kantinlerdeki fiyatları yerinde inceledi. Hastane kantinlerinde 1 TL ile 1.5 TL arasında satılan 500 ml bir adet suyun pet şişe suyun 5 TL’ye, bir bardak çayın ise 4 liradan satıldığı görüldü. 

Konu ile ilgili tepkilerini Öncü Haber mikrofonuna dile getiren hasta ve hasta yakınları, Atatürk Devlet Hastanesi kantinlerinin denetlenmesini istedi. Hastane kantinlerinde fiyatların oldukça yüksek olduğunun altını çizen vatandaşlar, “Yarım litre pet şişe su 5 TL’ye satılıyor. Paramız olsa zaten özel hastanede muayene oluruz.” serzenişinde bulundu.

“Kantinde fiyatlar haddinden fazla”

Hastane kantininde fiyatların normalin üzerinde olduğunu belirten Haydar Durmuş isimli bir hasta yakını, “Az önce iki bardak çay aldık, tanesi 4 TL’den, 8 TL verdim. Normalde kahvehaneye gitsek, 2 TL bir çay. Hastane kantininde fiyatlar haddinden fazla yani. Ben buradan 5 TL’ye pet su alacağıma, gider ilerideki bakkaldan 1 buçuk TL’ye alırım.” dedi.

“Adı üstünde burası devlet hastanesi, özel hastane değil”

Hastane kantininde dar gelirli vatandaşlar için fiyatların çok yüksek olduğunu ifade eden ismini vermek istemeyen bir vatandaş ise, “Hastane kantinindeki fiyatlar, dar gelirli insanlar için haddinden fazla. Çünkü burası bir devlet hastanesi, özel hastane değil. Yarım litre pet şişe suyun 5 TL’ye satılması, haddinden çok fazla. Hele ki, dar gelirli insanlar için çok fazla. Adı üstünde devlet hastanesi. Bence fiyatların bu kadar yüksek olmaması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Öte yandan şikayetler üzerine Düzce Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde bulunan kantinlerde fiyat denetimi yaptı.