Bu sezon yüksek seyreden balık fiyatları tüketicinin yüzünü güldürmedi. Öyle ki TÜİK’in açıkladığı 2022 Mart ayı enflasyon verilerine göre, fiyatı dudak uçuklatan balık fiyatları bir ayda yüzde 22,9 oranında artarak zam şampiyonları listesinin 5. sırasında yer aldı.

Tüketici bu sezon balığı unuttu

Yüksek enflasyonla kendisini hissettiren hayat pahalılığına karşı vatandaş temel ihtiyaçlarını bile hesaplı almaya bakarken balığa önceki yıllardaki gibi rağbet de olmadı. Ramazan ayının başlamasıyla balığa olan talep de iyiden iyiye azaldı.

Balıkçılar bol miktarda istavritle döndü

Öte yandan Akçakocalı balıkçılar, bölgede bir haftadır etkili olan soğuk havanın yerini bahar havasına bırakmasıyla yeniden denize açıldı. Denizlerde avlanma yasağının başlamasına 9 gün kala balıkçılar karaya bol miktarda istavrit ile döndü.

Fiyatı 15 liraya kadar düştü

Böylece bir ay önce 35 liradan satılan istavritin kilogram fiyatı 15 liraya kadar düşerek balıkçı tezgâhlarını süsledi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, balıkseverler tarafından tarafından en fazla tercih edilen balık da istavrit oldu.

Yasak 15 Nisan’da başlıyor

Mezgitin kilogramı ise 50 liradan 20 liraya kadar geriledi. Düzceliler’in fiyatının yüksekliğinden en çok dert yandığı, Karadeniz’in vazgeçilmezi hamsi de 25 liradan alıcı buluyor. 15 Nisan’da başlayacak olan denizlerde avlanma yasağıyla birlikte balık fiyatlarının yeniden yukarı yönlü hareketlenmesi bekleniyor.

Öncü Haber Merkezi / AA