Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Koordinatörlüğünde hizmet verecek olan 1001 Emek Kadın El Ürünleri Pazarı yeni yıl öncesinde açıldı. Pazarda yılbaşı hediyelik ürünleri satışa sunuldu.
Camikebir Mahallesi Film Platosunda Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan 1001 Emek Sokağı'nda, kadınlar tarafından hazırlanan ve tamamı el emeğine dayalı ürünler satışa sunuluyor.70 kadının hazırladığı el emeği ürünlerin satışa sunulduğu pazarda, stand açmak isteyen kadınların, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne başvurarak form doldurmaları gerekiyor. Pazardan faydalanacak olan kadınlarda :
Herhangi bir atölye ya da işyeri kullanmaksızın el emeğine ve göz nuruna dayalı olarak, kısıtlı imkanlarla üretim yapıyor olması,
ekonomik olarak ihtiyaçlarını karşılamadığı beyanıyla ve yapılan araştırma ile tespit edilmesi şartları aranacak ayrıca faydalanıcılar yine ihtiyaçları doğrultusunda kırmızı, sarı yeşil faydalanıcı olarak ayrılacak ve başvuran herkes stand alma hakkına sahip olacak.