Ekonomik krizin etkisini göstermeye devam ettiği şu günlerde bir ekonomik paket daha devreye girdi. Hükümet toplam büyüklüğü 5.5 milyar lira olan yeni bir destek paketini devreye soktu.

Pakette ilk bakışta vergi indirimleri öne çıkıyor. Önlemler kapsamında krizden en çok etkilenen sektörler otomotiv, konut ve beyaz eşyada kısa süreli vergi indirimleri yapılacak. Bu sayede üç sektörde oluşan stokun eritilmesi amaçlanıyor.

Yeni konut satışında yüzde 18'lik KDV 3 ay için yüzde 8'e çekilecek ve otomotivde de ÖTV'de 3 ay süreyle indirim yapılacak.

Beyaz eşya ve elektronikte uygulanan ÖTV oranı 3 ay süreyle indirilecek. Bu kapsamda yüzde 6'lar seviyesinde olan ÖTV oranının yüzde 1'e çekilmesi bekleniyor.

Paket kapsamında tarım ürünleri başta olmak üzere ihracatçının rekabet gücünü artırmak amacıyla Destekleme Fiyat İstikrar Fonu'na 75 milyon lira aktarılacak, bu rakam 575 milyon liraya çıkacak.

Yeni paketle birlikte özellikle vergi oranlarında indirimlere gidilecek, Vatandaşın bu yeni oranlarla birlikte krizin etkilerinden ne kadar az etkileneceği ise ilerleyen günlerde belli olacak.