Ulaştırma Müdürlüğü’nün talebiyle Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde hizmet veren işletmelerin, terminal giriş-çıkış ücretlerinin güncellenmesi konusu belediye meclisinde gündeme alındı. Terminale giriş-çıkış yapan ve ilave peron kullanan otobüslerden alınacak ücretler için meclise sunulan fiyatların karara bağlanması istendi.
Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde mevcutta uygulanan Karayolu Yolcu Terminali Ücret Tarifesi’nde 2016 yılı için belirlenen “D” yetki belgeli il içi yolcu taşımacılığı bendinde yer alan 9-15 koltuklu otobüsler için 2 TL, 16-24 koltuklu  otobüsler için 2 TL, 16-24 koltuklu otobüsler için 4,50 TL, 25-34 koltuklu otobüsler için 7 TL olan terminal giriş-çıkış ücretlerinin, her otobüs için 2 TL olarak değiştirilmesi meclise sunuldu.
Ayrıca daha önce uygulamada olmayan bir talep de gündeme geldi. Buna göre; terminaldeki mevcut yerlerinin dışında günlük ilave peron isteyen otobüs firmalarından ek ücret alınması talep edildi. Meclisten geçmesi halinde ilk kez uygulamaya konacak ek ücretin tutarının ise en az 100 TL olması istendi. Oybirliği ile kabul edilerek komisyona havale edilen tarife değişikliği, 10 Kasım Perşembe günü yapılacak belediye meclis toplantısında oylanacak.