Geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve 5 şirketin yönetim kurulu başkanlarının katılımıyla "Türkiye'nin Otomobili Projesi" için imzaların atılması sanayi sektörünün de iştahını kabarttı.
Atılan imzaların ardından,"Türkiye yerli otomobille ne zaman tanışacak?", "hangi prototip kullanılacak, "maliyeti ne olacak?" gibi sorularla birlikte "yerli otomobil nerede üretilecek?" sorusu da gündemden düşmez oldu.

"Türkiye'nin Otomobili Projesi" ile ilgili etapları Öncü Ana Haber'de aktaran Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, yerli otomobilin nerede üretileceğiyle ilgili soruya “İlk aşamada ortak girişim grubunun şirketleşmesi, tasarım yapılarak karar verilmesi önceliğimiz. Yer konusu ikinci 24 ayda bakacağımız bir konu. Onu o zaman değerlendiririz.” şeklinde cevap vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobilin satışa çıkması için 2021 yılını işaret ederken, ikinci 24 ayda gündeme gelecek yer konusu bazı şehirlerin yerel yöneticilerini şimdiden harekete geçirdi. Pastadan payını almak isteyen 10 ilin belediye başkanları, rektörleri, TSO Başkanları, OSB Başkanları ve özel sektör temsilcileri şimdiden ilgili kuruluşların kapısını çalmaya başladı.

"Türkiye'nin Otomobili"ni üretmek için Konya Büyükşehir Belediyesi, İzmir Aliağa İlçesi'nin Ticaret Odası, İzmir Ege Üniversitesi, Kocaeli Sanayi Odası, Denizli Çardak Belediyesi, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi, Sivas Belediyesi, Elazığ'da üretim yapan bir motor fabrikası, Bursa Yenişehir AK Parti İlçe Teşkilatı, Erzurum Organize Sanayi Bölgesi girişimlerine hız verdi.

Pastadan payını almak isteyen 10 şehir arasında Düzce'nin adının geçmemesi hüsranla karşılanırken, şimdi gözler önümüzdeki günlerde Düzce'nin yerel yöneticilerinin ve sanayi temsilcilerinin "Türkiye'nin Otomobili"nin Düzce'de üretilmesi için yapacağı bir hamleye çevrildi.

Haber; G. TEMEL