Düzce TSO da seçim takviminin başlaması ile birlikte adayların maratonu başladı. 2 Ekim 2022 Pazar günü yapılacak ve yaklaşık 4 bin 500 üyenin oy kullanacağı seçimlerde, 11 meslek komitesinin seçimleri yapılacak. Seçimler öncesinde başkan adayları da sahaya inerek, çalışmalarına başladı.

TSO seçimlerinin en güçlü başkan adayı, Düzce’nin sevilen İş İnsanı, Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı Başkanı Ahmet Mutlu, dün akşam destek için gittiği, 2 yatırımının bulunduğu Yığılca ilçesinde, yoğun ilgi ile karşılaştı. Ahmet Mutlu için ilçede verilen akşam yemeği programına, Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam’ın yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Dursun Albayrak, MHP İlçe Başkanı İlhan Yalçın, AK Parti Meclis Üyesi Hüseyin Yılgın, MHP İl Genel Meclis Üyesi Ramazan Muhterem Baltacı, Yığılca eski Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, TSO Meclis Üyeleri, Kooperatif Başkanları, Yığılca’nın önde gelen isimleri ve muhtarlar katıldı.

Şahin: “Ahmet Mutlu Yığılca’ya faydalı olacak isimlerden birisidir”

Programda bir konuşma yapan Yığılca eski Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, Ahmet Mutlu’nun Yığılca’da 2 yatırımının olduğuna dikkat çekerek, “ Ahmet Bey sözünün eridir. Kendisi zaten her gün Yığılca’da. Ahmet Bey; Yığılca’da yatırım yapan ilk isimlerdendir. Ahmet Bey’le burada otururuz, konuşuruz, sohbet ederiz. Burada parti ayrımı yok. Ahmet Bey, benim yıllardan beri tanıdığım bir isimdir. Yığılca’ya faydalı olacak en iyi isimlerden birisidir” dedi. 

Çam: “Ahmet Mutlu Yığılca için büyük bir şans”

Ahmet Mutlu’nun Yığılca ilçesi için büyük bir şans olduğunu ifade eden Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam ise, “Değerli arkadaşlar; ilçemizin değerli kooperatif Başkanlarımız, kıymetli muhtarlarımız her kes burada. Ben Ahmet abiyi tanımadan önce, babası ile tanışmıştım. Benim siyasi hayatım 1983 yılında başladı, önce babasını tanıdım. Bu siyasi bir toplantı değil. Babasıyla da FİSKOBİRLİK döneminde birçok toplantılara katıldık. Ben Ahmet abiyi tanımaktan çok memnun kaldım. Ahmet abinin Yığılca’ya da çok büyük destekleri oldu. Ahmet abinin Yığılca ile ilgili düşüncüleri hep aktiftir. O yüzden ben kendisine teşekkür ediyorum. Yığılca bir ve beraber olmalı, birlik olmalı. Ben, ilçeme kim ekonomik ve sosyal yatırım yaparsa, her zaman yanında olurum. İlçemize katkı yapabilecek, en büyük değerlerden bir tanesi biliyorsunuz hali hazırda Yığılca’da Ahmet abinin yatırımlarının olması, bizim için büyük bir şans. Ahmet Abinin buradaki yatırımları olsun, Düzce’deki yatırımları olsun çalışan işçilerin yüzde 90’ı Yığılcalı. Ben bir kez daha AKFA Beton ve diğer yatırımlarında Yığılcalıları istihdam ettiği için Ahmet abiye teşekkür ediyorum. Bu yüzden, her türlü çalışmalarında kendisine destek vereceğiz. Ahmet Bey, ilçemizden bir tane arkadaşımızı da grubuna alacak. O yüzden ayrıca bir mutlu oldum” diye konuştu. 

Mutlu: “Ben de Yığılcalıyım”

Bu konuşmalar üzerine söz alan Mutlu, Yığılca ile aile bağlarının geçmişe dayandığını belirterek, “Yığılca ilçesine ‘Buradan Düzce’ye fındık gitmez’ diyerek ilk FİSKOBİRLİK Müdürlüğü’nü ve fındık depolarını babam kurdu. Benim iki yatırımım da burada. Düzce’deki yatırımlarımda ve buradaki yatırımlarımda çalışanların yüzde 90’ı Yığılcalı. Ben de Yığılcalıyım” yorumunda bulundu.

“Başkan seçilirsem Yığılca ilçesine TSO Temsilciliği açacağım”

Programın sonunda Öncü Haber mikrofonuna özel değerlendirmelerde bulunan Ahmet Mutlu, başkan seçilmesi halinde ilçeye TSO Temsilciliği açacağını söyledi. Yığılca ilçesinin kendisi için çok önemli olduğunu kaydeden Mutlu,   “Yığılca ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir temsilciğini açacağız. Yığılca ilçesinde 500’e yakın odaya üye var. Bütün işlemleri burada halledeceğiz. Yılda bir Ticaret Odası Meclisi Yığılca’da toplanacak. 33 meclis üyesine, Yığılca Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda toplantı yapmayı teklif edeceğim. Benim ekibim gelirse zaten bunu sağlarız. Hasanlar Barajının dört bir yanına yol açmak için çalışma yapacağız. Hasanlar Barajı’nı turizme açacağız. Bu çalışmalara Ticaret Odası öncülük yapacak. Bizim Abantımız, Hasanlar Barajı. Milletin Abant’a gitmesine gerek yok. Millet Hasanlar Barajı kenarına gelip, pikniğini yapsın. Yığılca bizim can damarımız. Elimizden geleni, Yığılca için çok görmeyeceğiz” diye konuştu.

“Burası göç verdikçe, Yığılca büyüyemiyor”

Yığılca’da istihdamı arttırmak ve göçün önüne geçmek için elinden gelen çalışmayı yapacağını ifade eden Mutlu, son olarak şunları söyledi:

“Yığılca beni ömrümde yalnız bırakmadı. Rahmetli babam, ’Buradan Düzce’ye fındık taşınmaz’ dedi ve burasının FİSKOBİRLİK Müdürlüğünü açtı, depolarını açtı. Onun için Yığılca bizim ailemiz için çok önemli. Benim bir beton santrali ve bir taş ocağı Yığılca’nın içinde. Yüzde 90 personelim de Yığılcalı. Biz buranın göçünü önlemek için, burada istihdam oluşturmalıyız, konut üretmeliyiz, belediyeye destek olmalıyız. Yani burası göç verdikçe, Yığılca büyüyemiyor. Bunu önüne oda olarak da geçmek için elimizden geleni yapacağız.”