Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nda 2018 yılının son meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı Ahmet Dertli'nin açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda oda mizanları ve yönetim kurulu önergeleri görüşülürken, 2019 yılı tahmini bütçesi de meclis üyelerinin görüşüne açıldı.


“Böyle bir proje ilk defa bizim tarafımızdan yapıldı”

Meclis toplantısında söz alan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, kasım ayında gerçekleştirilen oda faaliyetlerini meclis üyeleriyle paylaştı. Şahin, "MARKA Teknik Destek programı kapsamında hazırlanan ve 3 grup halinde 3 gün olarak yürüttüğümüz Temel İş Hukuku ve Özlük Dosyası Hazırlama Eğitim projesi, bu ayın ilk haftası içinde başarı ile tamamlandı. 60 kişi eğitime katıldı ve sertifikalarını aldı. Bu 3 günlük eğitimde katılımcılardan hiçbir kopma olmadı ve herkes eğitimin tamamına katıldı. Şunu özellikle belirtmek istiyorum, böyle bir proje ilk defa bizim tarafımızdan yapıldı ve katılanlar çok memnun oldu. Bildiğiniz gibi biz bu eğitim projesini işçi ve işveren arasındaki iş uyuşmazlıklarının çözümünde olumlu bir katkı sağlamak, bazı yükümlülüklerin zamanında yapılması konusunda farkındalık yaratmak üzere gerçekleştirdik.”

“Günümüzde interneti kullanarak dijital pazarlama yapmayan işletmeler eninde sonunda piyasadan silinecek.” diyen Şahin, bu konuyla ilgili firmaların gerekli hazırlıkları yapması gerektiğine işaret etti.



“Düzce’yi ulusal alanda tanıtmak için çalıştık”


Emeklilik Gözetim Merkezi ve Habertürk kanalı ile işbirliğinde Düzce Teknopark binasında gerçekleştirilen ve Bireysel Emeklilik Sistemi’nin konu alan programda Düzce’yi ulusal alanda tanıtmak için de çalıştıklarını belirten Şahin, “Başarılı bir program olduğunu düşünüyorum. Düzce'yi tanıtmak adına bu türdeki programları sıklaştırmak gerekiyor. Program Asgari Ücret ile ilgili Meclis Grup konuşmaları dolayısıyla cuma günü banttan yayınlanacak.” şeklinde konuştu.


“Düzce olarak bir markamız yok”

Mayıs ayında Düzce’de bir fuar organizasyonu yapmak için çalıştıklarını meclis üyeleri ile paylaşan Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Fuar karma bir fuar olacak ve tarım, hayvancılık, gıda, sanayi, ticaret ve turizm temalı olacak. Fuar yeri olarak kalıcı konutlarda pazar yerini düşündük ve burasını talep etmek üzere belediyeye resmi yazı da yazdık. Önümüzdeki günlerde daha detaylı bilgiler vereceğiz. Bu şekilde Düzce'yi tanıtıcı etkinler için çalışmaya devam ediyoruz. Ayrıca meclis üyelerimizden de bu tür etkinlikler için gelebilecek her teklifi de açığız. Birçok defa dile getirdiğimiz gibi Düzce olarak bir markamız yok. Düzce adı geçince insanların zihninde net bir algı oluşmuyor. Bu algısızlığı hep beraber kırmak gerekiyor.” dedi.

Meclis toplantısı, meclis üyelerinin karşılıklı yeni yıl kutlamalarıyla sona erdi.


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ