Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nda seçimlere sayılı günler kaldı. Şubat ayında yapılması planlanan seçim öncesinde kulis faaliyetleri de hız kazandı. Ancak Düzce TSO’da başkanlık koltuğuna oturacak isim dışında değişim olmayacağa benziyor. 2 dönemdir başkanlık görevini yürüten Mevcut Başkan Metin Büyük'ün tekrar aday olamayacağı seçimlerde meclis üyelerinin çoğu grup halinde kulis faaliyetlerini sürdürüyor.
Düzce eski milletvekili Fahri Çakır geçtiğimiz Ağustos ayında TSO başkanlığı için adaylığını açıklarken, henüz başkanlık için adaylığını açıklayan başka isim olmadı. Ancak, TSO meclis başkanı Nusret Özsoy ve Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, TSO başkanlığı için kulis faaliyetlerini sürdüren isimler arasında.

Düzce'deki sanayici ve iş adamlarını temsil eden bir sivil toplum örgütü olması nedeniyle hem üyelerinin talep ve sorunlarına çözüm üretilmesi hem de ilin ekonomik gelişimine katkı sağlaması gibi iki önemli misyon üstlenen Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nda seçim hareketliliği yaşanırken oda faaliyetleri açısından ise durağan bir dönemde olduğu görülüyor. Son olarak sinemanın kapatılacak olmasıyla gündeme gelen Düzce TSO'nun daha önce de rastaurant kısmını kapattığı bilinirken devlet hastanesi karşısındaki araziye yapılması planlanan yeni TSO binası projesi ise rafa kaldırıldı.

Haber; H. İŞCAN