İYİ Parti’nin, kadının başta ekonomi olmak üzere hayatın her alanında güçlenmesi için başlattığı "Güneşin Kadınları Kadın Kooperatifleri Projesi" kapsamında Düzce'de geçtiğimiz yıl kurulan kooperatif, 1 yıldır hedeflenen amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Ekonomik güçlenme temelinde sosyal getiriler de sağlaması amaçlanan kooperatif, önemli gün ve haftalarda düzenlenen etkinliklerde yerini almaya devam ediyor.

Güneşin Kadınları Düzce Kooperatifi, Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri kapsamında Düzce Belediyesi önündeki stantlarda Düzceliler ile buluştu.

Güneşin Kadınları Düzce Kooperatifi kuruluş amacı olan maharetli Düzce kadınlarının ellerinden çıkan yöresel ürünleri Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri kapsamında açtıkları stantta satışa sundu. Kooperatif üyeleri, ulusal ekonominin çarklarını döndüren yerli mekanizmaların ne kadar önemli olduğunun milletçe anlaşıldığı günümüzde, kadınların emeklerine değer vererek gelir sağlamalarına gayret ettiklerini belirtti.

‘Güneşin Kadınları Projesi'nin amacı

Projeye göre, tüm illerde kurulması amaçlanan kooperatiflerle kadınların üretim yapabilmesi için gerekli organizasyonun oluşturulması ve küçük yatırımlarla ciddi katma değer elde etmeleri sağlanacak. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çocukların gelişimi gibi konularda da orta ve uzun vadeli katkıları olacak proje sayesinde ekonomik özgürlüğünü kazanan kadınlar, hukuken sahip oldukları haklarını bilmek, araştırabilmek ve onlara sahip çıkmak konularında zaman içinde daha güçlü olacak.