Elektrik abonelerine son aylarda gelen yüksek fatura sorununu çözmek için Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişikliğe gidiliyor. Yeni hazırlanan taslağa göre elektrik dağıtım şirketleri önceki faturalarının çok üzerinde yüksek fatura gönderemeyecek. Abone yüksek faturaya itiraz ederse sadece önceki fatura tutarını ödeyecek.

Dağıtımı yapan şirket aboneye fatura tutarını ispat etmek zorunda kalacak. İlgili dağıtım şirketi aboneye ait elektrik tüketiminin gelen fatura tutarında olduğunu ispatlarsa aboneden faturanın kalan kısmını da isteyecek. Bunun yanında yeni düzenleme ile aboneler bir yıla yönelik fatura tutarlarını son faturalarında görecek.

Devlet Kamunun elindeki elektrik dağıtım şirketlerinin tamamına yakınını özelleştirme yoluyla özel şirketlere devretti. Devirlerden sonra bazı dağıtım bölgelerinde, elektrik kesintisi, arıza, sokak aydınlatmaları konularındaki abone şikayetleri Enerji Yönetimi’ne vatandaşlar tarafından şikayetler edildi. Bunun üzerine harekete geçen Enerji Yönetimi, elektrik dağıtım şirketleriyle bir araya gelerek abone şikayetlerinin dikkate alınmasını ve hızlı çözülmesini istedi. Son aylarda ise elektrik abonelerinin en çok şikayet ettiği konuların başında, yüksek faturalar geliyor. EPDK, şikayetlerin artması üzerine ‘Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde kritik bazı düzenlemeler yapmak üzere harekete geçti. Yürürlükteki yönetmeliğe, yeni hazırlanan taslak ile önemli eklemeler yapıldı. Buna göre, abonelerin en çok şikayet ettiği ‘yüksek fatura’ sorunu çözüme kavuşturacak.

 

Haber: M. YILMAZ