CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SOSYAL KONUT PORJESİ

TÜRK-İŞ sendikasının kuruluş yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen fidan dikme eyleminde kameralar karşısına geçen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak niteledikleri 81 ilde kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Önümüzdeki ay başlatıyoruz”

Konutları yaptığımız alanların yüzde 50 sini yeşil alanlara terk ediyoruz diyen Bakan Kurum, konuya ilişkin şunları söyledi: “İnşallah önümüzdeki ay itibariyle Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini 81 ilimizde başlatıyor olacağız. Konutlarımızı inşa ettiğimiz alanların yüzde 50 sini yeşil alanlara terk ediyoruz.

“Yeşil alanları var, camileri, sosyal tesisleri var, okulları var”

Bu konutların içerisinde yeşil alanları var, camileri, sosyal tesisleri var, okulları var ve aslında medeniyetimizin bize tarif ettiği şehirleşme modelini 81 ilimizde yaygın bir şekilde sürdürüyor olacağız.

Aslında biz daha önce alışık olduğumuz gibi yeşil alanları şehrin dışına değil, şehrin merkezine millet bahçeleriyle yaparak aslında vatandaşlarımızın yeşil ile iç içe yaşamasına gayret gösteriyoruz.

“Dünyada eşi benzeri olmayan bir projedir bu”

Bugüne kadar TOKİ Başkanlığı eliyle 1 milyon 100 bin konutu yaptık ve vatandaşlarımıza teslim ettik. Dünyada eşi benzeri olmayan bir projedir bu.

Dünyada hiçbir ülke dar gelirli vatandaşlarını ev sahibi yapmak için 20 yılda 1 milyon 100 bin konut inşa etmemiştir.

Millet odaklı bir devlet yönetimi anlayışına sahibiz. Bunun en önemli örneğini Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 20 yılda yaptıklarımızla ispat ettik.”

“Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacak”

Vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacak diyerek sözlerine devam eden Kurum, bu yeni projenin de TOKİ Konutları gibi kuralı ve taksitli olarak satılacağının bilgisini paylaşarak sözlerine son verdi.