Doğalgaz ve elektriğe son gelen zamlarla bu kışı nasıl geçireceğini kara kara düşünen Düzceliler, tasarrufun yollarını arıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı, faturaların kabarmasının önüne geçmek amacıyla “İşte, evde, yolda Enerji Verimliliği” kitapçığını yayımladı.

Enerji verimliliğine ilişkin pratik bilgilerin bulunduğu kitapçıkta, aydınlatmada, ısıtma ve soğutmada, ulaşımda, ev işlerinde, çalışmada ve eğlencede enerji verimliliği önerileri yer aldı. Kitapçıkta bulunan tavsiyelerin tamamına uyulduğunda doğalgazda yüzde 50, elektrikte yüzde 35, petrolde ise yüzde 25 tasarruf sağlanabileceği belirtildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, geçtiğimiz aylarda en hızlı geri dönüşü olan sabit sermaye yatırımının verimlilik olduğunu belirtmişti. Bakan Dönmez, 2021 yılının enerji verimliliğinde en yüksek yatırımın ve en yüksek tasarrufun sağlandığı yıl olduğunu ve enerji verimliliği uygulamalarıyla 15,61 milyon ton karbon emisyonunun engellendiğini de açıklamıştı.